Zorg en verzekeringen in het buitenland: onze tips

Verzekeringen voor een reis naar het buitenland

Verzekeringen, niet het meest spannende onderwerp maar het is verstandig om goed naar je zorg- en reisverzekering te kijken voordat je op reis gaat. Zo voorkom je nare verrassingen in een uithoek van de wereld.

Zorgverzekering

Zorg in het buitenland valt meestal onder je aanvullende zorgverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om een zorgverzekering af te sluiten bij je reisverzekeraar. Als je zowel een buitenland module als aanvullende verzekering afsluit ben je dubbel verzekerd. Dat is natuurlijk, met het oog op jouw reisbudget, zonde! Let er bij het afsluiten van de verzekering op dat je het lokale tarief vergoed krijgt, niet enkel het Nederlandse tarief. Het kan zijn dat de zorgkosten buiten Nederland hoger liggen. Iets anders om in de gaten te houden is de dekking van reisvaccinaties.

Reisverzekering

Een goede reisverzekering kan je een hoop ellende besparen. Er is een breed scala aan reisverzekeringen maar lang niet alle verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld diefstal van kitesurf materiaal uit de auto. Met deze reden hebben wij een verzekering afgesloten bij OOM verzekeringen. Met deze reisverzekering kun je tot 2 jaar onafgebroken in het buitenland verblijven. Naast de reisverzekering hebben we ook de inboedelverzekering bij OOM afgesloten. Hiermee is je materiaal ook verzekerd bij inbraak en brand op je verblijfadres. 

Verblijf je minder dan 90 dagen in het buitenland? Dan is de reisverzekering van Sportzeker een optie. Deze verzekering dekt onder andere materiaalkosten tot 2500 euro per persoon, geneeskundige kosten in het buitenland en ongevallen. Ook bij deze verzekering wordt diefstal uit de auto gedekt. De verzekering van Sportzeker is tevens geldig in Nederland.

Zorg in het buitenland

Het kan helaas dat je zorg nodig hebt in het buitenland. Ons is met het oog op hygiëne aangeraden om buiten Europa altijd voor een privé kliniek te kiezen in plaats van een openbaar ziekenhuis. De kosten in een dergelijke kliniek kunnen hoger liggen dan de zorgkosten in Nederland. Als je er voor kiest om hiervoor een aanvullende verzekering te nemen zal dit in de meeste gevallen geen probleem zijn. Ga dit altijd even na bij de verzekering, neem in het geval dat je zorg nodig hebt altijd contact op met je verzekeraar. 

Meer leesvoer