Veilig op reis in corona tijd, waar moet je op letten?

Reizen is misschien niet het eerste waar je in corona tijd aan denkt. Wij hebben echter ervaren dat reizen in corona tijd goed te doen is, mits je de tijd neemt om je in te lezen en je voor te bereiden op de situatie in het land waar je heen gaat. Een aantal tips om reizen in corona tijd makkelijker en minder stressvol te maken:

Check van te voren de geldende corona maatregelen in het land waar je heen gaat. De huidige maatregelen verschillen per land, soms per week. Bereid je voor door de reisadviezen in de gaten te houden of te kijken naar de Facebook of Twitter pagina van de overheid van het land waar je heen reist. Vaak worden hier (veranderende) corona maatregelen aangekondigd.

Zoek op tijd uit of een coronatest verplicht is en zo ja, wat voor één. Niks is vervelender en duurder dan een last minute spoedtest om te mogen vliegen. Moet je voor jouw vakantie bestemming een negatieve test overhandigen? Wat voor test en hoe lang is de uitslag geldig? Antwoorden op deze vragen vind je vaak op de website van de Nederlandse overheid.

Neem een paar zelftesten mee. In Nederland zijn zelftesten makkelijk te verkrijgen en daarnaast ook goedkoop. In het buitenland is dit vaak lastig (of onmogelijk) en duur. Zet daarom een voorraadje zelftesten op jouw paklijst, voor het geval dat!

En tot slot de belangrijkste tip: begin op tijd! Soms staat belangrijke informatie over reizen tijdens corona in de meest verstopte hoekjes van het internet. Door op tijd te beginnen met de voorbereidingen verklein je de kans dat je voor verrassingen komt te staan.

Meer leesvoer