4 Tips voor het kiezen van een safari in Kenia

Op safari in het land van The Lion King, waar moet je op letten?

Kenia staat in de top van de beste Afrikaanse landen om op safari te gaan. Wat betreft de landschappen, flora en fauna is Kenia waarschijnlijk het beeld dat bij je opkomt als je aan Afrika denkt. Safari is big business in Afrika en het kan zomaar zijn dat je bij jouw oriëntatie door de (savanne) bomen het bos niet meer ziet. We hebben vanuit onze eigen ervaring tips voor je op een rijtje gezet zodat ook jij zorgeloos kan genieten van jouw safari!

Giraffes op safari in Tsavo National Park Kenia

Ga bij voorkeur in het droge seizoen op safari

Dat is gelukkig niet heel lastig in Kenia aangezien er vooral van maart tot mei regen verwacht wordt. Dit zijn de ‘long rains’. Van oktober tot december zijn er ook ‘short rains’, deze regenperiode is minder heftig. In de regenperiodes kunnen de wegen modderig en lastig begaanbaar worden door de regen. Daarnaast verzamelen dieren zicht tijdens de droge periodes rond waterpoelen, wat de kans om dieren te zien aanzienlijk vergroot. De maanden buiten de regenperiodes lenen zich daarom het beste voor een safari.

Start de zoektocht door safari's online te vergelijken

Safaribookings.com is een handige en overzichtelijk website waar je duizenden safari’s in verschillende Afrikaanse landen vergelijkt. Vergelijk safari’s bijvoorbeeld op het luxe niveau (tent, kamer of gehele lodge), het aantal maaltijden en het aantal game drives. Let op de start- en eindlocatie per safari en scroll eventjes door de reviews om ervaringen van anderen te lezen.

Denk goed na over de lengte van jouw safari

Kenia is groot! Daarnaast zijn de wegen niet super waardoor reistijden al snel oplopen. Afhankelijk van jouw begin locatie rijd je eerst een paar uur naar het safaripark waarna je gedurende de safari ook veilig in het voertuig blijft. Veel zitten dus. Wij hebben 3 dagen en 2 nachten als de perfecte duur van de safari en belasting van ons zitvlak ervaren 🤪  Ben je een echte dierenfanaat? Er zijn uiteraard langere safari’s maar bedenk je dat je relatief veel in de auto zal zitten.

Neem de tijd

Wij hebben ervaren dat, eenmaal in contact met een safari bureau, ze het liefst hebben dat je per direct boekt en betaalt. Laat je niet opjagen en neem de tijd om je bij verschillende bureau’s te oriënteren. Het gaat immers om een flinke klap geld en een hele bijzondere ervaring. De safari’s en dieren lopen echt niet zomaar weg 😉

Zebra's op safari in Tsavo National Park Kenia
Olifanten op safari in Tsavo National Park Kenia

En dan.. is het tijd om het safari avontuur aan te gaan! Vergeet op jouw paklijst geen hoedje, zonnebrand en als je het hebt: een verrekijker en goede camera. Heb je geen goede camera? Een vriend van ons nam foto’s met zijn telefoon door een verrekijker heen. Geniaal!

Meer leesvoer